Business

Neptune House

9a65a64746b74d618c1b50924a3736f2

Shortlisted for Housing Design Awards 2012

The disused garage court behind Neptune House was accessed via a narrow laneway, and was the site of frequent antisocial behaviour. The proposed design created two new frontages for the site: a three storey terrace of four bed houses facing Arundel Grove, and a narrow three bed infill house inserted into the King Henry Street terrace.

The scheme creates five large family houses, while resolving the site's intractable security problems. The new homes are designed to Code for Sustainable Homes Level 4, and combine well insulated, bright and energy efficient accommodation with generous external gardens.

d742496a3c7d4ea6a2c595f71c037980

Was this information helpful?
  1. Please select


  2. Data protection: We will handle your personal information in line with the Data Protection Act 1998 and in accordance with the council’s Fair Processing Notice.